Wallbox Power Meter (3 phase up to 65A / EM340)

SKU: MTR-3P-65A-CG

Automatisk belastningshantering för maximal tillgänglighet. Mäter förbrukningen för hela huset och ger optimal laddhastighet utan extra infrastrukturkostnader.

Tillgänglig både som direktmätare och delningsbar mätare Installeras på innertaket i säkringsskåpet och kopplas till laddaren med CAT5-kabel.

Kompatibel med nästan alla Wallbox-laddare PowerBoost är kompatibel med alla Wallbox-laddare, förutom vanlig Pulsar.

Stock level

Wallbox Power Meter (3 phase up to 65A / EM340)

SKU: MTR-3P-65A-CG
Article numberMTR-3P-65A-CG
Product ref.2364

Wallbox Power Meter (3 phase up to 65A / EM340)

SKU: MTR-3P-65A-CG

Hög laddeffekt även med liten huvudsäkring Utan PowerBoost kan laddhastigheten begränsas så att laddaren inte överbelastar huset och säkringen går. Detta ger dåligt utnyttjande av tillgänglig effekt när man inte lagar mar, tvättar, duschar osv.

Med PowerBoost får man maximalt utnyttjande av ledig kapacitet i huset.

Slipp stora kostnader med effektiv tariff
Det förväntas att elföretagen inför effektiv tariff 2020. Det innebär att man belastas utefter den högsta förbrukningen under månaden. PowerBoost kan användas för att slippa toppar i förbrukningsmönster genom att sänka laddeffekten när man har hög förbrukning på andra platser i huset.

Ideell lösningen för bostadsrättsföreningar
Med PowerBoost kan ledig kapacitet under dagen och natten utnyttjas och då slipper man stora investeringar i infrastruktur.

Så fungerar Power Boost – dynamisk eljustering
Power Boost är ett smart laddsystem som arbetar med en extra enhet som gör det möjligt att mäta och reglera maximal laddström varje gång.

Laddaren tar hänsyn till att energiförsörjningen till ett hushåll är begränsad, och att när allt för mycket energi används (för många elektriska apparater som använder ström samtidigt) kan det resultera i att huvudsäkringen går. Med Power Boost förhindras detta då laddaren automatiskt optimerar den bästa laddströmmen beroende på tillgänglig ström.